Monthly Archives

September 2017

Film og serier

7 sæson af Game of Thrones stank!

September 29, 2017

 

SPOILER ALERT!!!!!
Den første episode af 7’ende sæson udkom i juli 2017. Selvom det i de første episoder var et glædeligt gensyn, blev det tydeligt som sæsonen skred frem, at det ikke føltes helt som det rigtige GOT. Mange(inklusiv mig selv) er enige om at denne sæson er den hidtil dårligste.
Men hvorfor var sæson 7 dårlig?

For at forstå hvorfor, skal vi dykke ned i idegrundlaget for serien. Game Of Thrones og bøgerne den er bygget på har altid haft 2 principper: Intet er sort og hvidt og alle kan dø! Alle karakterer er konstant i fare. Det gik først op for publikum, da en af første sæsons sidste episoder sluttede med henretningen af den daværende hovedperson Ned Stark. Det har altid været det fede ved serien. Det nok bedste eksempel på at alle er i fare er The Red Wedding. Vores yndlingskarakterer bliver smigmyrdet til et bryllup, mens deres hær, som kæmpede for at ændre Westeros til det bedre, bliver massakreret. Det må absolut være det mest “thrones” agtige øjeblik nogensinde. De øjeblikke er der mange af i serien og jeg synes personligt, at det er det bedste ved serien. Det gør hver episode eller kapitel til en spændingsfyldt tur, hvor man aldrig kan vide sig sikker på handling eller karakterernes skæbne.

Historien foregår i et eventyrunivers: Der er drager, der er kæmper og der er levende døde. Men alt er indefor de rammer helt realistisk. Vores helte bærer på mørke hemmeligheder og vores skurke har godhed i sig. Alt er ikke sort og hvidt. Selvom det serien på papiret minder om Ringenes Herre, kunne de indholdsmæssigt ikke være mere forskellige. Man ser ikke Frodo blive halshugget eller hele hans familie dræbt. ASOIAF(en sang om is og ild) forfatteren George. R. R Martin udtaler om måden bøgerne er skrevet på: ” Nobody is a villain in their own story. We’re all the heroes of our own stories ” Derfor bliver (næsten) ingen helte beskrevet som 100 % gode og ingen skurke som helt onde. Et eksempel er den psykopatiske Ramsey Bolton. Selvom det umiddelbart er svært at forstå hans ondskab, bliver den i serien og i bøgerne italesat. Ramsey’s mor er af hans far, blevet voldtaget og dræbt. Han er født gennem denne voldtægt. Han higer efter sin fars anerkendelse, men bliver konstant nægtet den. Han får det ydmygende label “Bastard” som hele hans liv plager ham. Et eksempel af mange på hvordan forfatteren portrætterer “skurkene” med sympatiske baggrunde og motivationer.

Men hvorfor har alt det her effekt på sæson 7’s fiasko? Fordi GOT for første gang forrådte det princip, der havde givet dem alt den succes! Hvis man kigger på denne sæson, adskiller den sig kraftig fra de andre. Den leverer på kampscener og underholdning, men ikke på “thrones” fornemmelsen. Ingen vigtige karakterer døde i denne sæson. Det er heller ikke en nødvendighed. Men seeren skal i det mindste frygte for deres yndlingskarakterer. Det var der intet af i denne sæson. Man dræbte bi-karakterer, folk som skriverne ikke kunne bruge mere. Her er det vigtigt at pointere at folkene bag serien selv nu opdigter hvad der skal ske(dog med George R.R Martin som rådgiver), da de 2 sidste bøger ikke er skrevet endnu.  Hele den her sæson virkede som et produkt af doven skrivning. De karakterer man ikke vidste hvad man skulle bruge til smed man væk. Her tænker jeg især på Littlefinger, men også på andre karakterer som The Sandsnakes og Thoros Of Myr. Hele problematikken jeg beskriver, ses i episode 4 hvor Jamie Lannister ifølge GOT reglerne burde være død. Men i stedet som en eller anden klichefyldt Hollywood produktion, reddes han i sidste øjeblik. Det samme kan man sige om situationen på muren, hvor det må formodes at Thormund og Gendry overlever. Jeg var dybt skuffet over denne sæson, hvor de valgte en mere Hollowood’sk tilgang til tingene. Det fungerer ikke for denne serie. Jeg er udmærket klar over udfordringen ved at skrive om intriger og overraskelser, når det handler om noget så simpelt som de levende mod de døde, men det skal de kunne klare!

Det skal gøres bedre fremover. Det skal det simpelthen. For det er at skide på fansene, karakterne og vigtigst af alt George R.R Martin, at behandle en sæson på denne måde. De står over for en udfordring med tanke på næste sæson. De skal finde vejen tilbage til det format, der gjorde serien til det den er i dag. Det er dog en udfordring, jeg har den største tiltro til de kan klare. De har trods alt skabt den bedste tv-serie nogensinde!

– Niels August Christiansen

Uncategorized

Velkommen til!

September 19, 2017

Velkommen til!

Jeg er en 16 årig dreng, som lige nu har sin gang på Himmerlands ungdomsskole. Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg ville prøve nye udfordringer, møde nye mennesker og have et fedt år!

En af mine store interesser er fodbold. Jeg er fan af de 3 hold: AGF, Liverpool og Real Madrid. Jeg er ugentlig på lægterne til AGF kampene, mens det er min største drøm at være til kamp på Anfield eller Estadio Bernabeu.

En anden af mine interesser er film: Store værker som The Godfather, The Revenant og Pulp Fiction har gjort stort indtryk. Min yndlings instruktør er Quentin Tarantino, for måden han fortæller en historie på, samt den kompromisløse tro på hans måde at gøre tingene på.

Jeg er også meget interesseret i samfundet. Hvad mener jeg med det? At jeg har en interesse i inden- og udenlandspolitik. At samfundet hele tiden ændrer sig og at iagttage den forandring er mega spændende!

Min blog vil handle om mine interesser og tanker om samfundet. Den vil inkludere film- og serieanmeldelser, sport, politiske tanker og andre ting der optager mig.

Velkommen til!

– Niels August Christiansen